HopeChannel Sverige | Logga in

Dagens andakt

Dagens andakt

Dela

En hjälpande hand

27 juli

Ropa till mig när du är i nöd, jag skall rädda dig, och du skall ära mig (Ps 50:15).

Varför hade jag varit så dum och gett mig in i det här! Jag kunde inte hålla mig flytande längre, utan var helt utmattad. Ju mer jag tänkte på detta och ju räddare jag blev, desto svårare hade jag för att ta ordentliga simtag. Jag försökte fatta tag i kanten på den stora simbassängen, men varje gång jag tyckte att jag nästan nådde den kom nästa stora våg och drog mig bort och ner igen.
Jag var vid detta tillfälle en tonåring på semester i Schweiz och hade gått till en stor simbassäng utomhus. Jag hade gått dit ensam och tyckt det var skönt att kunna göra precis som jag själv ville. Jag hade badat en lång stund och hade just lagt mig i gräset alldeles utmattad då det pålystes över högtalarna att vågmaskinen skulle sättas på. Eftersom jag aldrig hade varit med om någonting sådant ville jag pröva det och hoppade i vattnet igen. Jag hade aldrig trott att vågorna kunde bli så höga och kraftiga och nu var jag alltså alldeles för trött för att hålla huvudet över vattnet. Hittills hade det varit roligt att vara ensam, men nu längtade jag efter någon som skulle märka att jag behövde hjälp, någon som såg efter mig, och som kunde dra upp mig över kanten.
Vattnet gick helt över huvudet på mig en gång till och näsan och munnen fylldes av klorsmakande vatten. Jag var så nära bassängkanten, men kunde ändå inte få tag i något att hålla fast i.
Just när mitt huvud kom över vattenytan igen såg jag en hand nedsträckt precis framför mig och en mansröst sade till mig på mitt modersmål engelska, "Vill du att jag drar upp dig?" Jag fick fram ett svagt "Ja", och nästa ögonblick låg jag på fast mark bredvid bassängen och försökte andas som vanligt. Jag tyckte att jag borde tacka den vänlige mannen och tittade mig om efter honom. Han var borta. Ingen stod där i närheten av bassängkanten. Det låg bara folk i gräset längre bort och solade sig.
Jag vet fortfarande inte vem mannen var, utan bara att Gud sände honom till mig just när jag behövde hjälp.

BÖN: Tack Gud för alla de gånger du gripit in och hjälpt oss i olika situationer. Tack att vi också idag kan lita på att du är med oss i allt.
 

Andakt från boken "En stund med Gud", skriven av Pearl Sjölander.